top of page
מבנה מולקולרי של כורכומין, הרכיב הפעיל בכורכום
ליפוזום: מבנה פוספוליפידי כדורי, המסוגל להכיל בתוכו רכיבים פעילים ולהחדירם ביעילות לתאים אנושיים.

עדויות מהשטח:

   אין ספק שמדובר במהפכה אמיתית. עד היום עבדנו עם מינונים לפי המחקרים והייתי ממליץ לקחת כורכומין במינון שבין 3,000-6,000 מ"ג ליום. זה אומר שחלקם היו צריכים ליטול מינון של 10-20 כמוסות ליום. המוצר החדש הזה מאפשר נטילת מינונים נמוכים יותר בזכות טכנולוגיית הפוספוליפיד 

:צ. מטפל ברפואה סינית

"

"

:שרון קוצר, מייסד ברא ומנהל הפיתוח

   לאחר תהליך מחקר ופיתוח ארוך במיוחד אני גאה להשיק את המוצר כורכומין אפקט, המהווה שילוב של רפואת צמחים עם טכנולוגיה ביולוגית חדשנית שמבחינתי היא פורצת דרך.

בהרבה מובנים כורכומין היה נחשב עד כה למשהו נכסף אך בלתי מושג, כזה שקוראים הרבה על יתרונותיו, אך בפועל צריך להתאמץ מאוד כדי שהוא ייספג בגוף. החזון והקו המנחה את הפעילות שלנו, לאורך השנים, הוא לספק פתרונות יעילים ובטוחים מן הצומח. אין ספק שכאן אנחנו עושים זאת בגדול, עם הרכיב הטבעי בעל הערך הגבוה והנחקר ביותר בעולם, ועם טכנולוגיה חדשנית שמאפשרת ספיגה משופרת - עבור כל אחד ואחת.

מתכונים בריאים עם כורכום
לתזונה אנטי דלקתית

כורכומין אפקט של ברא צמחים!

כי בלי האפקט המשולש, זה רק עוד כורכום...

מחקר הכורכומין של ברא צמחים

כל מי שעוסק בספורט, דואג לתזונה בריאה ובאופן כללי פועל למען שיפור מצבו הגופני, כבר שמע על סגולות הכורכומין. צמח הכורכום המופלא, שמשמש מרפאים מזה אלפי שנים, מכיל את רכיב הכורכומין שהשפעתו על מנגנונים ביולוגיים רבים בגוף האדם נבדקה במאות מחקרים מדעיים.

אבל האם שמעתם על טכנולוגיית הפוספוליפיד שמאפשרת לכורכומין לחדור אל התאים ואף מאריכה את משך השפעתו המיטיבה גם לאחר שהרכיב יצא מהם?

מחקרים רבים שנעשו עד היום בעולם בדקו בעיקר את נושא הספיגה של רכיב הכורכומין בגוף האדם, מאחר ומדובר בחומר שלא נספג היטב. כך שלמעשה, למרות שמדובר ברכיב מופלא, האתגר האמיתי היה לשפר את רמת הספיגה שלו כדי שהגוף יוכל לנצל את שלל יתרונותיו. כך התגלה בשנים האחרונות, ששילוב רכיבים פוספוליפידים עם הכורכומין מעצים את הספיגה שלו פי כמה וכמה.

 

אבל אנחנו בחברת "ברא צמחים" החלטנו ללכת רחוק יותר: רצינו לבחון את מנגנון הפעולה של תוסף התזונה 'כורכומין אפקט' שמבוסס על טכנולוגיית הפוספוליפיד - ברמת התא. מדובר במחקר מעבדתי ייחודי שבוצע ע"י חברת מחקר ישראלית, בהובלתו של החוקר ד"ר יהושע מאור- מומחה בפרמקולוגיה, טוקסיקולוגיה וכימיה של צמחי מרפא, שבדקה והשוותה את פעילות 'כורכומין אפקט' לכורכומין נטול פוספוליפיד.

 

בין השאלות שנשאלו במחקר זה: מהי יכולת החדירה של כורכומין אפקט אל תוך התא האנושי בהשוואה לכורכומין נטול פוספוליפיד? איך כורכומין אפקט פועל ברמת התא ובמה מתבטאת השפעתו המיטיבה? האם יש לו אפקט של השפעה מתמשכת על התאים גם לאחר שכבר יצא מהם?

חלק מתוצאות המחקר אסורות לפרסום, שכן החוק בישראל, באופן גורף, אינו מאפשר לייחס סגולות ריפוי לתוספי תזונה בפרסומים. לכן אין לנו את האפשרות לספר לכם על כל הממצאים, אלא רק על אלה שהחוק מתיר לפרסמם.

בשלב הראשון של המחקר החוקרים בדקו את יכולת חדירת כורכומין-אפקט אל תוך התאים. הם מצאו כי שילוב בין רכיב הכורכומין שבמוצר לבין רכיבים פוספוליפידים, העצים באופן מובהק את יכולת החדירה של הכורכומין לתאים, מה שלמעשה מסייע לניצולו המרבי על ידם. זאת בניגוד לכורכומין נטול פוספוליפיד שלא התמוסס כראוי ונותר ברובו מחוץ לתאים! (ראו בתחתית המאמר את תמונת המיקרוסקופ שממחישה זאת). 

בשלב השני של המחקר ביקשו החוקרים לבחון את משך השפעתו של כורכומין אפקט על התאים.  החידוש במחקר זה הוא הגילוי שההשפעה המיטיבה של המוצר על התאים נשמרה למשך 72 שעות, וזאת גם לאחר שהוא כבר התפרק ופונה מהם. 

לסיום, החוקרים בחנו תאים לאחר שהשרו עליהם תנאים מאתגרים - במטרה לדמות אותם לתנאים של עקה המתרחשים בגוף (למשל עקב צריכת תזונה שאינה מיטבית), שלאורך זמן עשויים לגרום לדלקתיות ואף לפעילות לא תקינה של התא. תוצאות המחקר הראו כי הטיפול בתאים המאותגרים באמצעות כורכומין אפקט תרם לפעילותם התקינה של התאים.

 

החוקרים הסיקו כי ממצאי המחקר תומכים בשימוש בכורכומין אפקט כתוסף תזונה לנטילה כחלק מאורח חיים בריא ולשמירה על הבריאות הכללית, וכי הם פותחים את הדלת לכיווני מחקר חדשים במטרה לגלות עוד על הקסם הצהוב הזה.

למען הסר ספק מידע זה אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש.

bottom of page